Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ – 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ- ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ



Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΟΜΗΝΙΚΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ – 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ- ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ 

Ο δήμος Παλλήνης, η Κοινωφελής Επιχείρηση δήμου Παλλήνης και η Πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, με αφορμή το έτος «El Greco» και τη συμπλήρωση 400 ετών από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και την προβολή της ταινίας του «El Greco», πλαισιωμένη με έκθεση ζωγράφων που εμπνέονται από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε  Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου και Αριστείδου).

Τα έργα των ζωγράφων που εμπνέονται από το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου  εκτίθενται  στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου, από τις 10 έως τις 14 Απριλίου και είναι της εικαστικής ομάδας «Μεταμορφώσεις».



Συμμετέχουν: Λουκάτος Τάκης, Ελένη Χατζηπουλίδου, Gabriel Grama, Ανεζίρης Παναγιώτης, Γιαννέλος Γιάννης, Δενδρινού Ρένα, Ματάλα Μαρία, Μελεμενίδου Σοφία, Ντίνια Μπούνταλή Ελένη, Παπαδόπουλος Παρασκευάς, Πρωτόπαπα Ρία, Πελεκίδου Εύα, Σιμάκος Νίκος, Συράκης Γιώργος, Ταμπακάκη Πελαγία, Φερεντίνου Σόνια.


Παράλληλα, την Τετάρτη 7 Μαΐου διοργανώνεται το Θεατρικό Δρώμενο «Όταν ο Ελύτης συνάντησε τον Ελ Γκρέκο».
Το πολυδιάστατο δρώμενο περιλαμβάνει: Δραματοποίηση κειμένων που φωτίζουν τα κοινά σημεία των δύο μεγάλων Ελλήνων ανδρών, απαγγελία ποιημάτων του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, τραγούδια Ελλήνων δημιουργών σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, παραδοσιακούς χορούς και video-Art.

Συμμετέχει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Σερέζης με το οδοιπορικό «Στιγμές του Ελύτη στην Ισπανία» και με το 12λεπτο φιλμ «Ο Ελύτης στο Τολέδο».

Έρευνα, επιλογή κειμένων, καλλιτεχνική επιμέλεια: Κορίννα Περτσινίδου, Σοφία Λυμπεροπούλου, Κατερίνα Τσιακούλια, Σκηνοθεσία και διδασκαλία λόγου κίνησης: Τάκης Λουκάτος, Χορωδία, μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Ρήγας Διδασκαλία Κρητικών χορών: Τσιγκούλης Πέτρος, Επιμέλεια Καλλιτεχνικών έργων των μαθητών Ρενέ Μπαλού