Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ" ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΓΚΑΖΙ, ΑΙΘΟΥΣΑ 10 ("Κωστής Παλαμάς")
ΕΓΚΑΙΝΙΑ 30/11/10 8.00 μ.μ.

Στα πλαίσια του Φεστιβαλικού τύπου ειικαστικών εκδηλώσεων και Eκθέσεων το 2010-2011 και με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25/11), , η SxS Fine Art Coordinators και ο Δρ. Γιώργος Γουρλάς παρουσιάζουν τις εμπνεύσεις και τις συλληψεις σημαντικών Ελλήνων και διεθνών δημιουργών, προκειμένου να αναδείξουν την μοναδικότητα της Γυναίκας και της θηλυκής φύσης στο πέρασμα του χρόνου.

Στην έκθεση «Γυναίκα- Unique», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν 30/11 και ώρα 20:00, στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, πρόκειται να υπάρξει και ειδικό τιμητικό αφιέρωμα - αναφορά σε κορυφαίους καλλιτέχνες από την συλλογή Κιρκιλίτση .

Στις 26/11θα γίνει Ημερίδα με θέμα το πρόβλημα της κακοποίησης και παρουσίαση του νέου βιβλίου της Στεφανίας Σουλή "ΑΘΕΑΤΗ ΒΙΑ", των εκδόσεων'' Ψυχογιός''. Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, επιστήμονες συνεργάτες της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

Επίσης θα γίνει Δημοπρασία επιλεγμένων έργων Τέχνης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς της Διεθνούς Εταιρείας Στήριξης της Οικογένειας "ΦΡΟΝΤΙΔΑ".


Στην έκθεση παρουσιαζονται εικαστικά επιτευγματα από τους δημιουργούς:

Δωροθέα ΑΜΕΝΤΑ - Ουμβέρτος ΑΡΓΥΡΟΣ-Μαρία ΒΟΥΜΒΟΥΛΑΚΗ- Γιούλη ΒΡΑΝΑ - Κατερίνα ΓΑΒΑΛΑ -Χρυσα ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ-Βαρβαρα ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ - Κατερινα ΓΕΩΡΓΙΟΥ-Μαρία ΓΙΑΖΙΤΖΟΓΛΟΥ -Ευστάθιος ΓΙΑΝΝΗΣ- Σουζάνα GLIGORICH –Γιώργος ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ-Φαεθων ΓΡΥΠΑΡΗΣ- Ζακελίν ΔΕΛΑΣΟΥΔΑ- Μαρία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΜΟΥΡΟΥΤΗ- Νίνα ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ - Σάκης ΔΙΑΚΟΣ - Μιχαήλ DORIS ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-Μπότης ΘΑΛΑΣΙΝΟΣ- Μαρία ΚΑΛΑΤΖΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ-Μιχάλης ΚΟΚΚΙΝΟΣ - ΚΟΡΙΝΝΑ - Σοφία Ρόουζ ΚΟΣΜΙΔΟΥ - Ελένη ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ - Κική ΚΩΣΤΑΙΝΑ - Αthina ΚΟΤΣΩΝΗ-ΣΥΝΕΤΟΥ - Ειρήνη ΚΥΠΡΙΩΤΟΥ -Κατερινα ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΥ-Σοφία ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ-Κωνσταντινα ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ- Φωτεινή ΜΑΜΑΛΗ - Μαρία ΜΙΧΑΛΑΚΗ - Ντιάνα ΜΠΟΡΙΣΟΒΑ ΜΠΕΡΙΤΖΕ -Δημήτρης ΜΥΤΑΡΑΣ- Ηλεάνα ΝΟΕΑ - Έφη ΝΟΪΦΕΛΤ - Δημήτρης ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ - Χρυσάνθη ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ -Ρουλα PAPPAS-ΤΣΙΩΤΑ-Αικατερινη ΠΑΤΣΙΟΥ- Λεόντιος ΠΕΤΜΕΖΑΣ - Χαρίκλεια ΠΙΤΙΚΑ - Γιώργος ΡΟΙΛΟΣ-Λένα ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-Δημήτρης Σκουρτέλης - Βασίλης ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - Βασιλική ΤΑΜΠΟΥΡΗ -Γιάννης ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ- Κατερίνα ΤΣΙΜΠΟΥΡΑΚΗ-Κατερινα ΤΣΙΤΣΕΛΑ- Παναγιώτης ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ - Λίλιαν ΦΙΛΙΠΠΟΥ - Γιάννης ΦΡΑΓΚΟΣ - Τούλα ΧΑΡΙΤΙΔΟΥ - Μαρία ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ -Νικος Χατζηκυριάκος -Γκίκας- Ελένη ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ - Γιώργος ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ - Μαρία ΧΩΡΕΜΗ.

Την έκθεση θα προλογίσει η πολιτικός Κατερίνα Παπακώστα και θα τη
προσεγγίσει Θεωρητικά ο Iστορικός τέχνης Δρ Λεόντιος Πετμεζάς που συμμετέχει σ αυτήν με βραβευμένα έργα του.
Στο Kριτικό σημείωμα-Πρόλογο που έχει γράψει στο πολυτελή πολυσέλιδο και πολύχρωμο κατάλογο της έκθεσης αναφέρει:

''Γενεσιουργός αιτία σ αυτό το δρώμενο τέχνης είναι η ευρυματικότητα στις ενοιακά στυλιστικές απόψεις και διαστάσεις των δημιουργών που με την ύψιστη τεχνική τους προχωρούν σε σημαντικές τομές και φτάνουν σε απροσπέλαστα μεταμοντέρνα μοτίβα συνάρτησης που κινούντε ανάμεσα στο ψυχισμό και την πνευματικότητα της υπαρξης.
Υλοποιώντας αναγωγικά τη προέκταση της εικαστικής αλήθειας προ σδίδουν στη τεχνική τους ξεχωριστή οντότητα, λυρική ευαισθησία και ποιητική συνισταμένη που μετουσιώνει τη πραγματικότητα πέρα από τη ρεαλιστική γραφή με διηνεκή στοιχεία που ακολουθούν τη γνωστική διαδικασία στην επιφάνεια του χρωστήρα .
Νοητά οι μορφές και τα σώματα καθώς αποδίδονται αναπλάθονται, πολ λαπλασιάζονται και κωδικοποιούντε με δυναμισμό σε δομικό περίγραμ μα ενώνοντας διαφορετικούς ορίζοντες σε ενα οικείο εκλεκτιστικό σκη νικό διάβασης με περιπλάνηση που μετεωρίζει συνθετικά την απόρροια του υποσυνείδητου επιλεγμένα και μνημειακά.
Αρχιτεκτονικά οι συλλήψεις στη παρούσα κατάθεση με λειτουργική ένταξη εμπεριέχουν μια επαναστατικότητα που βαθμιαία και σταδιακά απομονώνει και αποστασιοποιεί την κίνηση του δεδομένου της στιγμής.
Ιδιόρυθμα μεταβιβάζουν με αισθαντικότητα δόμησης στο θεατή ως γόνιμη εξομολόγηση με ερμηνευτική δεινότητα και ροή το συμβολικό πλαίσιο της αισθησιακής ποιότητας με αυτοεπίλεκτη εξήγηση που ανα καλεί εμπνεύσεις.
Κάθε έκφραση με αυτό το τρόπο θέτει τα θεμέλια και συμβάλει στον εκ συγχρονισμό της διαπραγμάτευσης και της εξειδίκευσης ενώ παράλληλα προσδιορίζει τη διάρθρωση της απεικόνισης σε πρωτοποριακές ενότη τες που αναπτύσονται εξιδανικευμένα στη φιγούρα και τη σωματογρα φία με οντότητα που υμνεί εμμεσα τη καθημερινότητα και την εποχή.
Αποκρυπτογραφώντας δυαδικά απροσδιόριστους χώρους με ρητά ευανά γνωστα και αναγνωρίσιμα σύμβολα με υπόσταση, λεπτομερή ανάλυση και εκπρόθεσμη πρόκληση διερευνά με διακριτικές νύξεις την ουσιώδη χρωματική λιτότητα και γονιμότητα ''.

Τέλος, στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα παρεβρεθούν για να σχολιάσουν την έκθεση επιφανείς Ελληνες και διεθνείς θεωρητικοί της σύγχρονης τέχνης όπως ο Plamen Bonev, η Katia Velonia-Dardano, η Marian Alex, η Liberty Πολύζου, η Εμυ Βαρουξάκη, η Ντόρα Ηλιοπούλου-Rogan,η Αθηνά Σιούτη, o Kυριάκος Βαλαβάνης και άλλοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πολιτιστικά γεγονότα της SxS Fine Art Coordinators καλύπτονται από αρκετά ΜΜΕ, έντυπα, τηλεοπτικά και ηλεκτρονικά από την Ελλάδα και από το εξωτερικό καθως θεωρούντε τα μοναδικά δρώμενα υψηλής τέχνης και πολιτισμού των τελευταίων ετών που συμβαίνουν ανα τον κόσμο.

Η συμμετοχή των δημιουργών έγκρίθηκε από κριτική επιτροπή της οποίας προΐσταται ο Ιστορικός -Θεωρητικός Τέχνης Δρ . Λεόντιος Πετμεζάς εξασφαλίζοντας ετσι ότι τα έργα που προβάλλονται βρίσκονται σε συγκρίσιμο επίπεδο τεχνικής.

Στη φωτο έργο της ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΤΖΗΠΟΥΛΙΔΟΥ με το οποίο συμμετέχει στη έκθεση.


Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθήτε στην επίσημη ιστοσελίδα της έκθεσης: http://www.facebook.com/event.php?eid=114935751896129&num_event_invites=0

Δεν υπάρχουν σχόλια: