Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ/COSTAS EVANGELATOS


Ο Κώστας Ευαγγελάτος γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1957. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ζωγραφική και αισθητική θεωρία της σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης (University The NEWSCHOOL).
Από το 1986 μέχρι το 1993 ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της γκαλερί DADA στην Αθήνα, ενώ το 1990 ίδρυσε την ομάδα τέχνης του ART STUDIO "EST". Παράλληλα με τη ζωγραφική έχει ασχοληθεί διεθνώς με την Performance, BodyArt , Happening και Mail artΈχει παρουσιάσει ενότητες των έργων του σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα,Ρότζεστερ N.Y, Νέα Υόρκη, Θεσσαλονίκη, Αρέτσο, Αβινιόν, Σαντιγί, Παρίσι, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Λευκωσία  κ.α .Εχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς εικαστικές συναντήσεις στη Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Σέρατζ, Γκέτενμποργκ, Σαντιάγκο, Μπουένος – Άιρες, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Αμιένη, ΡώμηΜόσχα, Βερολίνο κ.ά. Έχουν εκδοθεί βιβλία με αισθητικά δοκίμια, ποιήματά του σε επτά συλλογές , λιθογραφικά έργα (bodygraphics) Dada artgalleryΑθήνα και BOA EditionsN.Yκ.ά.
 Έχει δώσει διαλέξεις σχετικά με εικαστικά θέματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος επιστημονικών και καλλιτεχνικών οργανισμών και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Έργα του ανήκουν σε  συλλογές τέχνης, όπως στη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, στην Πινακοθήκη-Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, στην «ΤΕΧΝΗ» - Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία, στην Πινακοθήκη της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος (ACG ART COLLECTION) ,στο Φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη, στο ΓΕΝ, στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στη Λευκωσία, στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας, στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύραςστο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στην Ελληνική Πρεσβεία στη Γαλλία, στο Ελληνικό και το Κυπριακό Προξενείο στο Παρίσι, στην Πινακοθήκη Δήμου Κερκυραίωνστο Παν/μιοFORDHAM  at Lincoln Center στη Νέα Υόρκη, στην Πινακοθήκη του Παν/ μίου του Leeds της Αγγλίας, σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία και Η.Π.Α.

                                                                              
COSTAS EVANGELATOS
 Artist and art theorist    

Δεν υπάρχουν σχόλια: